| |
Živijo.
Zna kdo preprosto razložiti, zakaj je olivno olje boljše kot navadno rastlinsko? Kakor vem, je glavna razlika pri spremembi na visokih temperaturah?
changed: NikMan (1.12.2012, 8:19)
|
| |
| |
Če želiš na olju cvreti oz. peči, ti ne priporočam da kopuješ ekstra deviško olivno olje. Če je to res tapravo ekstra deviško, mora biti hladno stiskano, zato ti ne priporočam gretja saj bi s tem uničil vse pozitivne sestavine, ki pri tem procesu proizvodnje nastanejo. Tako bi plačal višjo ceno za nič.
Rastlinsko olje vsebuje zelo veliko omega 6 maščobnih kislin, ki pa jih je v naši prehrani tako ali tako že preveč, medtem, ko ima olivno olje omega 9.
Vsekakor pa je najboljša alternativa teh olj kokosovo maslo, ki pri zmernem segrevanju ne izgubi nekih pozitivnih lastnosti snovi, pomaga pa zniževati raven holesterola v krvi.
|
| |
| |
Kokosovo maslo dviguje holesterol če se ne motim.
|
| |
| |
V kokosovem maslu prevladujejo nasičebe maščobne kisline...
|
| |
| |
Kokosovo maslo pomaga zniževati raven holesterola, sicer pa če sediš cel dan za računalnikom v sobi in samo nekaj malega poješ, imaš lahko dvignjen holesterol, če pa se redno gibaš, pa lahko poješ tudi 10 jajc na dan in ne boš imel dvignjenega holesterola...
Nasičene kot tudi nenasičene maščobne kisline so dobre, in se jih ni potrebno na veliko izogibati, izogibati se je potrebno trans maščobam.
|
| |
Prikazujem 1 od skupno 1 strani |
|