Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zdravje in kulinarika

Kako vzhajati testo za kruh?

 
 
6.2.2013, 15:21
Večkrat doma sam pečem kruh. Se mi pa vedno dogaja, da pri vzhajanju testo razleze na vse strani, dvigne se pa ne. Ko je pečen je potem visok kake 3-4 cm in v premer kakih 30cm. Rad bi pa, da je višji in ne tako širok.
Pečem ga po preprostem receptu:
- 0.5kg moke
- 3 dcl tople vode
- vrečka suhega kvasa
- vzhajam ga 45 min, tako dolgo ga tudi pečem

Pečem ga sicer iz pirine moke(http://marmelina.si/kuhalnica/zivila/pir....). Je morda to vzrok, da testo ne vzhaja? Je morda vzrok v suhem kvasu in bi moral uporabiti svežega?

Če ima kdo kako idejo, na dan z njo!


changed: NikMan (7.2.2013, 8:28)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!